GSZ.1. típusú gördülő irattári polcrendszer

Mely egy hosszú, közel 20 éves gyártási tapasztalat és folyamatos fejlesztések eredményeként kedvező vevői megelégedettséget váltott ki. A rendszer alkalmas nagy mennyiségi iratok rendszerezett és könnyen mozgatható tárolására.

A rendszer kialakításakor figyelembe vesszük az egyedi igényeket, hiszen a eltérő beépítési paraméterek miatt egyedi méretezéseket is kell alkalmaznunk.


 

A rendszer elemei

Sínszerkezet

Egy szekrénysort 4 sínen működtetünk. A sín talplemezét a padlózathoz tokrögzítő csavarral rögzítünk. A talplemezre hegesztett 16 x16 mm négyzetacélon gördülnek a szekrények amelyhez kapcsolódik a botlás gátló.

A botlás gátló elősegíti a szekrényekben lévő anyagok ki és berakását, illetve a kezelő személyzet botlásmentes közlekedését.

Gördülő szekrény alváz (kocsi)

A lerakott sínekre 4 pár kerékkel csatlakoztatjuk a szekrény alvázát. A hajtást kézi mozgatású kerékkel oldjuk meg. A kézi kerék mozgatásával egyidejűleg meghajtjuk a síneken gördülő 4 - 4 kereket, amely a kocsik kilengés mentes mozgását is biztosítja.

A forgalomban lévő gördülő szekrényekhez képest, az alváz mozgatása és meghajtása egyedi megoldást tartalmaz ez által.

A szekrények könnyű mozgatása a kétszeres lassító áttétel által valósul meg.

A szekrény oldalára rögzített mozgató kerékbe fogazott tárcsa van beépítve, amely biztosítja, hogy a szekrényeket minden helyzetben rögzíteni lehessen a balesetek elkerülése érdekében.

Felépítmény

Az alvázhoz rögzített 1-1 oszlop 4 db perforált elemből tevődik össze. A polcok lapos acél polctartóra ülnek rá, ami behegesztett szegeccsel kapcsolódik a perforációba. A polcok merevítő lemezzel vannak ellátva a 100 kg/ polcterhelés miatt.

A polctávolságok (polcmagasság) 25 mm-es osztással változtathatóak a tárolási igényeknek megfelelően. A szekrények végei és a teteje, valamint a lánchajtás burkoló lemezzel vannak ellátva. A szekrényekre felhelyezett címketartó az iratok átlátható rendszerezésében nyújt segítséget.

A többszintes szekrények tetejére görgős felsővezetőt fogatunk, ami megakadályozza a szekrények borulását. Minden szekrényre 4 db ütköző gumit fogatunk fel annak érdekében, hogy a szekrényeket mechanikai sérülés ne érje.

A polcrendszer felületkezelését elektrosztatikus porszórásos technológiával végezzük.