Homokszórás: A mechanikus tisztításnak ezt a formáját abban az esetben alkalmazzuk, ha a fém felületén korrózió, reve vagy más szilárd szennyeződések találhatóak, amelyek nagyban rontják a porlakk bevonat minőségét, valamint esztétikai megjelenését. A sűrített levegős szemcseszórás esetén a szóróanyag általában különböző méretű homok.

Szemcseszórás során nagy nyomású levegővel fémszemcséket juttatunk a munkadarabokra. A szemcseszórás eljárás a legalkalmasabb a szennyezett, korrodált fémfelületek tisztítására. A szemcseszóró teremben vas, acél alapanyagok, hegesztett szerkezetek felülettisztítása, revétlenítése, festés előtti felület előkészítése történik.
A sűrített levegős szemcseszórás esetén a szóróanyagot-általában különböző méretű fém szemcsét-a sűrített levegő energiáját felhasználva, nagy sebességgel a tisztítandó felületre repítjük. A nagy energiával becsapódó szemcse a koptató súrlódó hatás következtében eltávolítja a tisztítandó anyag felületi rétegét.

A szemcseanyag minőségét és mennyiségét a kezelendő alapanyag határozza meg.

A szemcseszórás során SA 2.5-3 minőségű felület érhető el, amire a standard alapozó és fedőlakkokon kívül jó minőségű porfesték bevonat is felvihető.
A szemcseszórás másik nagy előnye a felületi érdesség kialakítása, mely kiválóan tapadó felületet hoz létre a későbbi bevonatok számára.

Szolgáltatásunk jellemzői: 

Gépünk: CLEMCO
Típusa: szabadsugaras homokszóró
Szóró kabin mérete: 3000 mm x 6000 mm x 3000 mm